Mini – DK

wego_silhouette_cropped_leftMUSIC FROM MOVEMENT - MINI er en humoristisk koncert og danseforestilling målrettet børn og unge om at opleve musikken gennem kroppen og kroppen gennem musikken. Hvis man parrede Björk med Blue Men Group, ville deres børn uden tvivl ligne We Go i deres tætsiddende heldragter. De fire medvirkende smeltes sammen i et mærkværdigt maskineri af kroppe og instrumenter. Hver enkel lille eller stor bevægelse skaber lyd på instrumenterne, og ud af koreografien opstår musikken i en stram humoristisk gennemkomponeret mekanisme. Publikum kan følge med i alt, hvad der sker i musikken gennem bevægelserne og får der dermed et blik direkte ind i musikkens væsen.

Medvirkende:
Kirstine Kyhl Andersen, Niels Bjerg, Amia Miang, Kasper Daugaard Poulsen.
*Kasper Daugaard Poulsen afløses af David Kummer under Aprilfestival 2015
 
FIND VORES UNDERVISNINGSMATERIALE HER (højre/ctrl klik for download)

Fotos af Thomas Petri

PRAKTISK INFO OG TURNÈSPECIFIKATIONER:
Producent: WE GO
Komponist: Niels Bjerg
Dramatiker, forfatter, Koreograf: Kirstine Kyhl Andersen
Aldersgruppe: 7 år og 18 år - egner sig også til et voksent publikum.
Varighed: ca. 40 minutter
Type: Indendørsforestilling
Spilleareal: 7m x 7m x 3,5m (BxDxH)
Salskrav: teatersal, udendørs scene, gymnastiksal, bibliotek, i princippet blot et stort rum med plads til koncertforestillingen og publikum
Opstillingstid: 1 time og 30 minutter
Nedtagningstid: 30 minutter
Teknik: Vi medbringer selv al teknik, og har blot brug for 2 x 220 volt strømudtag
Bemanding og teknikerhjælp: Hjælp til indrykning og hjælp til udbæring.
Refusionsgodkendt: ja
Max antal publikum: 150 - 200 alt efter udsyn. Max. antal kan forøges jo bedre eleverne kan se. Sidder de på række på gulvet bag hinanden, er udsynet mindre godt, og her vil max. være 150. Er der publikumsopbygning eller kan max. uden problemer øges.
Antal forestillinger per dag: 2

Workshops
Der er mulighed for særarrangementer ifb. med forestillingen i form af workshops eller efterfølgende samtale/debat med eleverne. Der tilbydes undervisningsmateriale ifb. med forestillingen og rabat ved køb af flere forestillinger.

 

- Nogle af tankerne bag WE GOs første skolekoncertforestilling: 

MUSIC FROM MOVEMENT - MINI
- en humoristisk koncert og danseforestilling målrettet børn og unge om at opleve musikken gennem kroppen og kroppen gennem musikken

Music From Movement - Mini er en symbiose mellem en danseforestilling og en koncert. En koncertforestilling hvor musikken er et direkte resultat af danserne og musikernes vanvittige bevægelser med instrumenter på hænder og fødder. Vi stiller spørgsmål ved det moderne kropsideal og giver et blik direkte ind i musikkens maskineri, igennem en koreografisk visualisering af musikken.

Der bliver ikke lagt skjul på noget! Fire dansere og musikere af meget forskellig højde og drøjde er klædt i stramtsiddende heldragter, der nådesløst afslører detaljerne. Dragterne understreger kroppenes forskelligheder, men er samtidig en uniform, der binder dem sammen, og det tætte stof fremhæver bevægelsernes nuancer og kroppenes linjer i koreografien.

Børn og unge bliver i dag fra en meget tidlig alder bombarderet med billeder af mennesker med en bestemt type kroppe, der ligner græske guder. Dette bliver for mange børn prototypen på en standard-krop og det billede, de vil spejle sig i, når de når en vis alder. Mange børn og unge bliver meget optagede af, hvordan deres krop ser ud - nogle gange så optagede, at de helt glemmer, hvad den ellers kan bruges til.

Vi vil gerne give publikum mulighed for at se på kroppen fra et andet perspektiv. For en stund får de lov til at dvæle ved menneskekroppen uden at skulle bekymre sig om deres eget udseende, når de oplever danserne og musikerne på scenen helt tæt på. Her ser de fire meget forskelligt udseende mennesker, der ikke bekymrer sig om at skjule deres legemer, og som danser og spiller på instrumenter på en måde, de med garanti aldrig har oplevet før. Kroppen er ikke bare pæn eller grim; den er doven og energisk, hurtig og langsom, vild og blid. Menneskets personlighed udtrykkes i langt højere grad igennem dets bevægelser og handlinger end ved den passive krops udseende. Vi udstiller vores næsten nøgne kroppe på scenen lige fra starten og helt tæt på, så dette efter et stykke tid i sig selv bliver en uvigtig detalje. Målet er i stedet at belyse nogle af kroppens, for manges vedkommende, uudforskede muligheder, der ikke er begrænset af kroppens udseende og at fokusere på den personlighed, der udstråles gennem kroppens bevægelser og handlinger.

Dansen består af mere eller mindre praktiske bevægelser, der frembringer lyd på mange forskellige instrumenter. Heraf opstår musikken i en energisk og underholdende jazz/rock koncertforestilling, hvor musikerne og danserne smelter sammen i et mærkværdigt maskineri af kroppe og instrumenter i en stram humoristisk gennemkomponeret mekanisme. Kroppene er uadskilleligt forbundne med det, der bliver spillet på instrumenterne med forstørrede og overdrevne bevægelser, så man altid kan følge med i, hvem der spiller hvad. Man kan med sit blotte øje se, hvordan musikkens byggeklodser bliver sat sammen på forskellige måder i en strøm af begivenheder, der tilsammen udgør numrene i en hel koncert, man både kan se og høre. De genkendelige og praktiske bevægelser man normalt oplever til en koncert forstørres og forvrænges for at tjene koreografien, hvilket igen ændrer instrumenternes lyd, og vekselvirkningen mellem de to frembringer et væld af muligheder i form af alternative spilleteknikker og uforudsigelige dansetrin.

Vi ser på den enkelte krop i forhold til gruppen, individets egne ønsker og vilje sammenholdt dets begrænsninger og behov for at søge hjælp hos andre og for at indgå i fællesskabet og gøre nytte. Kompositionerne rummer i både musik og koreografi en stærk spænding mellem det menneskelige og det maskinelle. De enkelte medvirkende fungerer som komponenter i maskinen og udfylder bestemte funktioner, der på én gang er deres talent, lidenskab og begrænsning. De arbejder hårdt for deres plads, som de brænder for, men søger samtidig en sammenhæng med de andre mennesker. De utrættelige forsøg på at række ud uden at falde og somme tider at turde lade sig bære kan virke komiske og ubehjælpelige, men er samtidig et spil om liv eller død.

Graphics by Kirstine Kyhl Andersen and Lea Charbonnier