OPTAGETHED

er en række portrætter af mennesker i Vestjylland. I hvert afsnit går vi sammen med hovedpersonen på opdagelse i de lyde, der omgiver hverdagen. Vi lytter nærmere og finder ud af, hvilken betydning lydene har, og hvilke følelser eller minder de vækker. Lydene bliver til musik, blander sig med hovedpersonernes fortællinger og kan på magisk vis bevæge sig som en danser, rundt i lydbilledet. Du vil sikkert genkende lyde og blive mindet om dit eget liv, men måske har du aldrig overvejet om lydene fra din egen hverdag i sig selv kan være spændende eller smukke - ligesom musik.
Gennem lyd portrætterer vi mennesker, der på hver sin måde er helt særlige og helt almindelige. Lyden i podcasten optages gennem to specielle mikrofoner placeret inde hovedpersonens ører, på samme måde som små høretelefoner. Det kaldes en binaural optagelse, og giver en form for 3D-oplevelse ligesom surround-sound i biografen. Men den oplevelse får du nu her gennem dine helt almindelige høretelefoner, hvor du kan opleve lyden og hvordan den bevæger sig, hørt fra hovedpersonens perspektiv.

I podcasten vil du høre forskellige former for musik, der altsammen er skabt med lydoptagelserne fra hovedpersonens liv, som vi har omdannet til toner, rytmer og koreografi. Lydens bevægelser er komponeret på samme måde som dansere i en danseforestilling.
I dette første afsnit, møder vi Palle Larsen, der er fastligger på Toftum Bjerge Camping ved Struer og til dagligt bor i Ringkøbing.

Til hvert afsnit af Optagethed bliver der, foruden podcasten, også skabt en forestilling baseret på lydene, bevægelserne og den musik, der er opstået i vores møde med hovedpersonen. Forestillingen vil blive opført på et sted med tilknytning til hovedpersonen. Det kan være på arbejdspladsen, i hjemmet, det lokale forsamlingshus eller noget andet.

Se i kalenderen hvornår de forskellige episoder er klar og hvornår du kan opleve forestillingerne.

For English go here

Photo by: Bálint Nagymihály

OPTAGETHED er støttet af:
Statens Kunstfond, Europæisk Kulturregion, Struer Tracks, Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturudviklingspulje, Struer Kommune,  Holstebro Kommune, Troldholm Økologi og Vestjyllands Højskole.

OPTAGETHED #1

Palle Larsen
Ringkøbing/Struer

I denne episode møde vi Palle Larsen, der er født og opvokset i Ringkøbing. Vi følger Palle i hans hjemlige omgivelser og opdager de mange lyde der findes i hans hverdag  - også de der hænger sammen med hans minder fra fortiden. Derudover er vi også en tur i campingvognen ved Toftum Bjerge.

Episoden lanceres d. 12. juni 2019, med en forestilling og fejring i både Struer og Ringkøbing. Herefter vil podcasten være tilgængelig på alle podcast platforme.